Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till rike

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till rike.Vad betyder rike

Sett till sina synonymer betyder rike ungefär kungarike eller kungadöme, men är även synonymt med exempelvis "land" och "imperium". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till rike. Vår databas innehåller även sju böjningar av rike, fem exempelmeningar på hur ordet rike kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av rike

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet rike.


Exempelmeningar för rike

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet rike kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Augustus regering lade grunden för ett rike som varade i hundratals år, tills det slutliga Roms fall.  
 2. Efter Magnus död år 1047 blev Harald Hardråde arvinge till både Magnus rike och hans krav på England.  
 3. Akemenidernas rike är det första av de persiska imperier som härskade över en stor del av Mellanöstern.  
 4. De första nedtecknade beskrivningarna om rusernas rike daterar sig från första tredjedelen av 800-talet.  
 5. Susana Bento är ”levande staty”-konstnär och har rest land och rike med sina olika versioner av statyer.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av rike

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet rike.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "rike" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet rike förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till rike

I vår databas över ord finns 15 ord som innehåller eller liknar rike. Här kommer de tio första.


Mer information om rike

Andra sätt att lära sig mer kring vad rike betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av rike är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om rike

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för rike i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rike synonymt med både kungarike och kungadöme, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.