Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till riddare

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till riddare fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder riddare

Sett till sina synonymer betyder riddare ungefär riddare i orden, men är även synonymt med exempelvis "adelsman". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till riddare. Vår databas innehåller även fem böjningar av riddare, fem exempelmeningar på hur ordet riddare kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av riddare

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet riddare.


Exempelmeningar för riddare

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet riddare kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Bland Annes förfäder fanns en borgmästare i London, en hertig, en earl, två adelsdamer och en riddare.  
 2. Totalt fick han tag på 1 200 riddare, samt stora mängder infött kavalleri samt nära 10 000 man fotfolk.  
 3. År 1151 attackerades Cadell av en grupp normandiska och flamländska riddare, då han var ute och jagade.  
 4. Annes bror blev inte riddare av Strumpebandsorden, utan den äran gavs i stället till Sir Nicholas Carew.  
 5. Han deltog även med ett följe på över 500 riddare i de tornerspel som anordnades för att fira kröningen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av riddare

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet riddare.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "riddare" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet riddare förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till riddare

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar riddare.


Mer information om riddare

Andra sätt att lära sig mer kring vad riddare betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av riddare är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om riddare

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för riddare i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är riddare synonymt med både riddare i orden och adelsman, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.