Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till respektlöst

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till respektlöst.Vad betyder respektlöst

Sett till sin synonym betyder respektlöst ungefär fräckt, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till respektlöst. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet respektlöst kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för respektlöst

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet respektlöst kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. ”Att se firandet medan jag är kvar på sjukhuset är respektlöst och osportsligt”, skriver han på Twitter.  
 2. Zaza var peppad och hängde med bra i duellerna trots sin ringa ålder, spelet var offensivt och respektlöst.  
 3. Vördnaden för Koranen är stor hos muslimerna, även för det enskilda bokexemplaret som inte får behandlas respektlöst.  
 4. Det här är respektlöst mot de människor som försöker skapa ett normalt och vänskapligt utbyte mellan Kina och resten av världen.  
 5. Brott mot griftefriden kan exempelvis vara att man flyttar, skadar eller behandlar en avlidens kvarlevor på ett respektlöst sätt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "respektlöst" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet respektlöst förekommer det i genomsnitt ca. 50 sökningar på ordet per månad på internet.Närmeord till respektlöst

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar respektlöst.


Mer information om respektlöst

Andra sätt att lära sig mer kring vad respektlöst betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av respektlöst är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om respektlöst

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för respektlöst i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fräckt synonymt med respektlöst, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.