Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ren

Här nedanför hittar du samtliga femtioåtta synonymer till ren fördelade på två ordgrupper.



Vad betyder ren

Sett till sina synonymer betyder ren ungefär pur eller obefläckad, men är även synonymt med exempelvis "fläckfri" och "hovdjur". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ren. Vår databas innehåller även fem motsatsord, tre böjningar av ren, fem exempelmeningar på hur ordet ren kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ren

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ren.


Motsatsord till ren

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till ren.

komplex, sammansatt, komplicerad, låtsad, spelad



Exempelmeningar för ren

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ren kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vår insatsledare säger att det var en ren lyckoträff att bilen träffade en stor sten som den står på.  
 2. Donald Trump har i sina tal försäkrat att han bryr sig om miljön och vill ha rent vatten och ren luft.  
 3. Det var ren tur att ingen människa blev dödad eller allvarligt skadad den här gången, säger åklagaren.  
 4. Det där var inte bara en kampanjvideo, det var ren propaganda som sändes på skattebetalarnas bekostnad.  
 5. Uppgifter om att den saudiska regimen ska ha beordrat mord på journalisten Jamal Khashoggi är ren lögn.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.



Engelsk översättning av ren

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ren.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ren" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ren förekommer det i genomsnitt ca. 6600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ren

I vår databas över ord finns 12 ord som innehåller eller liknar ren. Här kommer de tio första.


Mer information om ren

Andra sätt att lära sig mer kring vad ren betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ren är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ren

 • Antal bokstäver: 3
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ren i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 3
 • Ordets poäng i Betapet: 3
 • Ordets poäng i WordFeud: 3

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ren synonymt med både pur och obefläckad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är komplex en antonym till ren.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.