Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till relief

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till relief.


Vad betyder relief

Sett till sin synonym betyder relief ungefär utstickande bild, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till relief. Vår databas innehåller även sju böjningar av relief, fem exempelmeningar på hur ordet relief kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av relief

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet relief.


Exempelmeningar för relief

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet relief kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. På västsidan finns också ett kors i försänkt relief i muren, i samma vita färg som resten av kyrkans yttermurar.  
 2. Fasadens storform avslutas med ett triangulärt pediment som hyser det av tvenne lejon hållna Huset Savojens vapen i relief.  
 3. På fasadens krönande pediment står fyra urnor med eldsflammor och i mitten ses en relief föreställande ett bevingat timglas.  
 4. På en av pelarna i anknytning till dopfunten hänger en relief av ek, Tre konungars tillbedjan, snidad av David Wretling 1955.  
 5. Portalpedimentets tympanon pryds av en relief föreställande en bevingad klepsydra, vilken symboliserar att våra dagar är räknade.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av relief

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet relief.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "relief" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet relief förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till relief

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar relief.


Mer information om relief

Andra sätt att lära sig mer kring vad relief betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av relief är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om relief

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för relief i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är utstickande bild synonymt med relief, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.