Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till reformering

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till reformering.


Vad betyder reformering

Sett till sin synonym betyder reformering ungefär reformation, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till reformering. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet reformering kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för reformering

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet reformering kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En stor reformering av statliga tjänster under senare år har bidragit mycket till en ökad transparens inom detta område.  
 2. Engström var ledare för Fredrika-Bremer-förbundets bokkommitté, som 1886–1905 verkade för barn- och ungdomslitteraturens reformering.  
 3. För att kunna sätta upp en ny armé i Sverige tog Karl XII hjälp av Feif med att inleda en omfattande reformering av Sveriges ekonomi och finanser.  
 4. Detta mitt under en debatt om en eventuell reformering av landets alkohollagar samtidigt som det pågick diverse julfiranden runtom i riksdagshuset.  
 5. Förutom en reformering av pensionssystemet vill regeringen bland annat föra in att äktenskap enbart kan ingås mellan en man och en kvinna i grundlagen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "reformering" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet reformering förekommer det i genomsnitt ca. 20 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om reformering

Andra sätt att lära sig mer kring vad reformering betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av reformering är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om reformering

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för reformering i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är reformation synonymt med reformering, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.