Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till redogör

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till redogör.Vad betyder redogör

Sett till sina synonymer betyder redogör ungefär berättar eller beskriv, men är även synonymt med exempelvis "beskriver". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till redogör. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet redogör kan användas i en mening.


Exempelmeningar för redogör

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet redogör kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I rapporten redogör Pentagon för den nya kärnvapenpolicyn som ska gälla för de kommande fem till tio åren.  
 2. SVT:s Asienkorrespondent Ulrika Bergsten redogör för förutsättningarna och de viktigaste frågorna inför mötet.  
 3. I en kolumn redogör Lizza för vad han kallar ett obeskrivligt och mycket vulgärt samtal med Anthony Scaramucci.  
 4. Släktboken är unik för sin tid på så sätt att den till stor del redogör för släktskapen bland personer i den svenska allmogen.  
 5. I publikationen Bärnstensbarnen redogör Janis Runcis för ett flatmarksgravfält med barn och unga individer vid Bjärred i Skåne.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till redogör

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar redogör.


Mer information om redogör

Andra sätt att lära sig mer kring vad redogör betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av redogör är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om redogör

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för redogör i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är redogör synonymt med både berättar och beskriv, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.