Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till rasande

Här nedanför hittar du samtliga tjugo synonymer till rasande fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder rasande

Sett till sina synonymer betyder rasande ungefär arg eller ursinnig, men är även synonymt med exempelvis "vansinnig" och "ilsken". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till rasande. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet rasande kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för rasande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet rasande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Femte scenen Den rasande Timon ber Flavius att skicka inbjudningar till Lucullus, Lucius och Sempronius.  
 2. Presidentskapet har inte fått Donald Trump att slå av nämnvärt på de rasande utfallen på sociala medier.  
 3. En polispatrull i Sri Lanka slängde sina vapen och flydde i panik när den attackerades av rasande elefanter.  
 4. Enligt Fotbollskanalen ska mittfältaren ha varit rasande efter slutsignal och kastat iväg en fotografs stol.  
 5. På fyra decennier har populationerna av vilda ryggradsdjur minskat i rasande tempo, varnar Världsnaturfonden.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av rasande

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet rasande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "rasande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet rasande förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till rasande

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar rasande.


Mer information om rasande

Andra sätt att lära sig mer kring vad rasande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av rasande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om rasande

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för rasande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rasande synonymt med både arg och ursinnig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.