Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till räkna med

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till räkna med.Vad betyder räkna med

Sett till sina synonymer betyder räkna med ungefär förvänta eller acceptera, men är även synonymt med exempelvis "förlita sig på" och "inkludera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till räkna med. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet räkna med kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för räkna med

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet räkna med kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. I storstadsregionerna får man räkna med att det tar mellan fem och sju veckor att hitta en ledig tid.  
  2. Jag tror inte man ska kunna räkna med att man kommer kunna resa fritt, säger Ann Linde i Helgstudion.  
  3. Inga förväntningar på svenska medaljer, men räkna med cykel i världsklass och en och annan kullersten.  
  4. VM avgörs inte på exakt samma plats men räkna med de ikoniska kullerstenarna och korta, branta backar.  
  5. Regnskurar kan dyka upp här och där och räkna med en del åska, säger SVT:s meteorolog Marcus Sjöstedt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "räkna med" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen räkna med förekommer det i genomsnitt ca. 40 sökningar på frasen per månad på internet.Mer information om räkna med

Andra sätt att lära sig mer kring vad räkna med betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av räkna med är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om räkna med

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är räkna med synonymt med både förvänta och acceptera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.