Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till radband

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till radband.Vad betyder radband

Sett till sina synonymer betyder radband ungefär bönekrans eller pärlband, men är även synonymt med exempelvis "paternoster". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till radband. Vår databas innehåller även fem böjningar av radband, två exempelmeningar på hur ordet radband kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av radband

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet radband.


Exempelmeningar för radband

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet radband kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Han tog med sig flera katolska symboler såsom nattvardskärl, krucifix, mässhakar, latinska böcker och radband.  
  2. Eileen Blessinger visar upp ett radband med ett kors på, teckningar och en handgjord plånbok i papper, som hon fått av föräldrarna och barnen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av radband

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet radband.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "radband" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet radband förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om radband

Andra sätt att lära sig mer kring vad radband betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av radband är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om radband

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för radband i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är radband synonymt med både bönekrans och pärlband, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.