Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till public service

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till public service.Vad betyder public service

Sett till sina synonymer betyder public service ungefär i allmänhetens tjänst, men är även synonymt med exempelvis "allmännyttig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till public service. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet public service kan användas i en mening.


Exempelmeningar för public service

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet public service kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Barnprogrammet, Ultra smider tøjet som görs av danska public service, har inte bara hyllats i Danmark.  
  2. I Polen och Ungern finns det inte public service media, det finns bara statlig media, och EU-har inte makt över detta.  
  3. I andra länder har man genom sänkta statsbidrag minskat oberoendet och handlingsfriheten för medier inom public service.  
  4. Den spanska public service kanalen RTVE var först med att rapporterar att en misstänkt gärningsman hade gripits i Barcelona.  
  5. Spanska public service kanalen RTVE har publicerat en bild på en man som ska ha hyrt skåpbilen som var inblandad i attacken.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om public service

Andra sätt att lära sig mer kring vad public service betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av public service är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om public service

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 8


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är public service synonymt med både i allmänhetens tjänst och allmännyttig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.