Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till protesterar

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till protesterar.


Vad betyder protesterar

Sett till sina synonymer betyder protesterar ungefär bestrider eller invänder, men är även synonymt med exempelvis "opponerar sig" och "säger emot". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till protesterar. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet protesterar kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för protesterar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet protesterar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. De som protesterar anser att det är turisternas fel att hyrorna stiger i den historiska lagun-staden.  
 2. Om någon protesterar mot de hårda produktionsmålen, blir sjuk eller gravid förnyas inte kontraktet. .  
 3. De som protesterar är mestadels unga och de vet att de riskerar att misshandlas av polis och fängslas.  
 4. Till och med personer som tidigare röstat på honom är ute och protesterar, säger han till SVT Nyheter.  
 5. Medlemmar i de utpekade familjerna protesterar mot att polisens strategi stigmatiserar en hel folkgrupp.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "protesterar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet protesterar förekommer det i genomsnitt ca. 50 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till protesterar

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar protesterar.


Mer information om protesterar

Andra sätt att lära sig mer kring vad protesterar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av protesterar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om protesterar

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för protesterar i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är protesterar synonymt med både bestrider och invänder, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.