Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till prospekt

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till prospekt.


Vad betyder prospekt

Sett till sina synonymer betyder prospekt ungefär broschyr eller folder, men är även synonymt med exempelvis "reklambroschyr". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till prospekt. Vår databas innehåller även fem böjningar av prospekt, två exempelmeningar på hur ordet prospekt kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av prospekt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet prospekt.


Exempelmeningar för prospekt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet prospekt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. I ett prospekt presenterades ett tiotal typvillor, priset inklusive tomt varierade mellan 13 000 kr och 16 000 kr.  
  2. I juni 1840 publicerade Poe ett prospekt som tillkännagav hans avsikter att starta sin egen tidskrift, The Stylus.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av prospekt

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet prospekt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "prospekt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet prospekt förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till prospekt

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar prospekt.


Mer information om prospekt

Andra sätt att lära sig mer kring vad prospekt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av prospekt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om prospekt

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för prospekt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är prospekt synonymt med både broschyr och folder, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.