Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till prägel

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till prägel.Vad betyder prägel

Sett till sina synonymer betyder prägel ungefär touche eller avtryck, men är även synonymt med exempelvis "karaktär" och " kännetecken". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till prägel. Vår databas innehåller även sju böjningar av prägel, fem exempelmeningar på hur ordet prägel kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av prägel

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet prägel.


Exempelmeningar för prägel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet prägel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Däremot gäller fortsatt försiktighet torkan har pågått länge och har satt sin prägel på skog och mark.  
 2. I Klockaretorpet har konstnärerna Mika Liffner och Klas Isaksson satt sin prägel på den offentliga miljön.  
 3. Hans uppdrag var att sätta en konstnärlig prägel på företages bruksföremål enligt slogan "Vackrare vardagsvara".  
 4. Redan 1912 engagerades Larsson i den stora författningsreformen i Stockholm 1920 som i hög grad bar hans prägel.  
 5. Cristiano Ronaldo, 36, fanns inte med i startelvan när Juventus gästade Udinese för Serie A-premiär med svartvit prägel.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av prägel

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet prägel.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "prägel" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet prägel förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till prägel

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar prägel.


Mer information om prägel

Andra sätt att lära sig mer kring vad prägel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av prägel är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om prägel

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för prägel i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är prägel synonymt med både touche och avtryck, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.