Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till periferi

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till periferi.


Vad betyder periferi

Sett till sina synonymer betyder periferi ungefär utkant eller avsides, men är även synonymt med exempelvis "gränsområde" och "marginal". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till periferi. Vår databas innehåller även sju böjningar av periferi, fem exempelmeningar på hur ordet periferi kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av periferi

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet periferi.


Exempelmeningar för periferi

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet periferi kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vid planfräsning sker skärarbetet vid verktygets periferi och till viss del även av eggarna på verktygets ändytor.  
 2. Den är i dag ovanlig på Europeiska kontinenten, där jägar-samlarbefolkningen tros ha trängts undan av senare jordbrukare till områden i Europas periferi.  
 3. Efter det italienska maktövertaget blev Pula administrativt centrum i den italienska Pula-provinsen (Provincia di Pola) och en stad i Italiens östligaste periferi.  
 4. Drottningen, som avskydde Sunderland, kunde inte förlåta Sarah hennes svek, och blev istället alltmer god vän med Sarahs kusin Abigail Masham, medan Sarah själv hamnade i hovets periferi.  
 5. Denna genomgång säger oss att det ingalunda varit lätt för kvinnorna att nå fram ens till maktens periferi, och detta tillstånd av maktlöshet och ojämlikhet torde fortfarande gälla för kvinnor i många länder.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av periferi

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet periferi.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "periferi" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet periferi förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till periferi

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar periferi.


Mer information om periferi

Andra sätt att lära sig mer kring vad periferi betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av periferi är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om periferi

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för periferi i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är periferi synonymt med både utkant och avsides, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.