Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till partikel

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till partikel.Vad betyder partikel

Sett till sina synonymer betyder partikel ungefär atom eller litet korn, men är även synonymt med exempelvis "molekyl". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till partikel. Vår databas innehåller även sju böjningar av partikel, fem exempelmeningar på hur ordet partikel kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av partikel

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet partikel.


Exempelmeningar för partikel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet partikel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En kondensreaktion är när man kopplar två eller fler molekyler ihop samtidigt, som bildar en liten partikel.  
 2. En jon är en laddad partikel, en atom eller molekyl, som har förlorat eller upptagit en eller fler elektroner.  
 3. En väteliknande atom utgör ett två-partikelsystem bestående av en kärna med en positivt laddad partikel (inte nödvändigtvis en proton) och en elektron.  
 4. För att förenkla analys inom den statistiska termodynamiken utgår man ibland från en kanonisk ensemble där varje mikrosystem endast består av en enskild partikel.  
 5. När en klitisk partikel som slutar på konsonant föregår ett ord som börjar på vokal, är konsonanten i partikeln antingen tjock eller tunn beroende på det efterföljande ordet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av partikel

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet partikel.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "partikel" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet partikel förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till partikel

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar partikel.


Mer information om partikel

Andra sätt att lära sig mer kring vad partikel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av partikel är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om partikel

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för partikel i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är partikel synonymt med både atom och litet korn, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.