Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till påföljande

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till påföljande.


Vad betyder påföljande

Sett till sina synonymer betyder påföljande ungefär efterföljande eller nästföljande, men är även synonymt med exempelvis "nästkommande" och "följande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till påföljande. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet påföljande kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för påföljande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet påföljande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Sex av kommunerna har förutspåtts en positiv befolkningsutveckling påföljande 25 år (2010 till 2035).  
 2. Dutton förlorade dock själv sedan den påföljande omröstningen om ledarskapet till skatteministern Morrison.  
 3. Den 14 juli marscherade Northumberland ut från London med tretusen man, och nådde Cambridge påföljande dag.  
 4. Stugan stod under påföljande år tom tills den uppköptes för att användas som timmer till en bostad i Kämparp.  
 5. Tillstånden beskrivs även under påföljande århundraden som skilda sjukdomar, vanligtvis i angränsande kapitel.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av påföljande

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet påföljande.


Mer information om påföljande

Andra sätt att lära sig mer kring vad påföljande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av påföljande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om påföljande

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för påföljande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 28
 • Ordets poäng i Betapet: 29
 • Ordets poäng i WordFeud: 28

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är påföljande synonymt med både efterföljande och nästföljande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.