Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till på annat sätt

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till på annat sätt.


Vad betyder på annat sätt

Sett till sina synonymer betyder på annat sätt ungefär annorlunda eller annat, men är även synonymt med exempelvis "annorledes". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till på annat sätt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet på annat sätt kan användas i en mening.


Exempelmeningar för på annat sätt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet på annat sätt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Vi är redo att engagera oss på alla nivåer, politiskt eller på annat sätt och är redo att pröva allt.  
  2. Under fredagen har hotellen valt att ta bort sina konton, eller på annat sätt göra dem otillgängliga.  
  3. En utredning pågår dock för att undersöka om ytterligare gärningsmän kan vara inblandade på annat sätt.  
  4. Med fruktpuré åsyftas genom passering eller på annat sätt mosad frukt, utan skal eller kärnor om så krävs.  
  5. Avled någon av ledamöterna, eller på annat sätt inte kunde fullfölja sin period, skulle fyllnadsval hållas.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om på annat sätt

Andra sätt att lära sig mer kring vad på annat sätt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av på annat sätt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om på annat sätt

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är på annat sätt synonymt med både annorlunda och annat, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.