Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till övervakning

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till övervakning.


Vad betyder övervakning

Sett till sina synonymer betyder övervakning ungefär bevakning eller skyddstillsyn, men är även synonymt med exempelvis "tillsyn" och "uppsikt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till övervakning. Vår databas innehåller även tre böjningar av övervakning, fem exempelmeningar på hur ordet övervakning kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av övervakning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet övervakning.


Exempelmeningar för övervakning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet övervakning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Nästa spår är att vi har övervakning så att det inte pågår någon kriminell aktivitet under utredningen.  
 2. Grekland kommer att stå under skärpt finansiell övervakning efter det att stödprogrammet löper ut den 20 augusti.  
 3. I november var jagaren åter till sjöss och deltog i övervakning i Gotska sjön och eskortering av gotlandstrafiken.  
 4. Undersökningar av hjärnan har visat att stereotyphot ökar individens övervakning av och vaksamhet över sin prestation.  
 5. Patienter med HIV/AIDS och malaria, vilka båda har stor spridning i landet, får också bättre behandling och övervakning.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av övervakning

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet övervakning.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "övervakning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet övervakning förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om övervakning

Andra sätt att lära sig mer kring vad övervakning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av övervakning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om övervakning

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för övervakning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 23
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är övervakning synonymt med både bevakning och skyddstillsyn, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.