Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till overkligt

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till overkligt.Vad betyder overkligt

Sett till sin synonym betyder overkligt ungefär abstrakt, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till overkligt. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet overkligt kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för overkligt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet overkligt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det känns overkligt att tänka att vi hade kunnat gått där en timme tidigare, säger Elsa Gustavsson. .  
  2. Anhöriga och vänner vill att Ali Gharavi genast släpps fri.Det här är så galet, overkligt och rättsvidrigt, säger hans fru Laressa Dickey till TT.  
  3. Det var helt overkligt magiskt att få komma en av havets giganter så pass nära att man inser att ryggfenan på en fullvuxen hanne är längre än en själv, säger Mitt i naturens programledare Joakim Odelberg.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "overkligt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet overkligt förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.Närmeord till overkligt

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar overkligt.


Mer information om overkligt

Andra sätt att lära sig mer kring vad overkligt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av overkligt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om overkligt

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för overkligt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är abstrakt synonymt med overkligt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.