Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ovanligt

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till ovanligt.


Vad betyder ovanligt

Sett till sina synonymer betyder ovanligt ungefär sällsynt eller extra, men är även synonymt med exempelvis "mer än vanligt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ovanligt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet ovanligt kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för ovanligt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ovanligt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Årets orkansäsong är ovanligt kraftig, vilket har att göra med att havsvattnet är varmare än normalt.  
 2. Att Nordkoreas utrikesminister åker utomlands och besöker andra länders utrikesministrar är ovanligt.  
 3. Detta är historiskt sett relativt ovanligt, eftersom det de facto utgör en form av förmögenhetsskatt.  
 4. Ordvalet gentemot Mika Brzezinski har beskrivits som ovanligt vulgärt och sexistiskt, rapporterar TT.  
 5. Vi har förlorat 70-80 procent av vår försäljning, det är helt dött den här veckan och det är ovanligt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ovanligt

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet ovanligt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ovanligt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ovanligt förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ovanligt

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar ovanligt.


Mer information om ovanligt

Andra sätt att lära sig mer kring vad ovanligt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ovanligt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ovanligt

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ovanligt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ovanligt synonymt med både sällsynt och extra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.