Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ost

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till ost fördelade på två ordgrupper.Vad betyder ost

Sett till sina synonymer betyder ost ungefär öst eller öster, men är även synonymt med exempelvis "O". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ost. Vår databas innehåller även tre böjningar av ost, tre exempelmeningar på hur ordet ost kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ost

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ost.


Exempelmeningar för ost

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ost kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. En stor del av maten var konserver såsom pemmikan och andra typer av kött, ost och kondenserad mjölk.  
  2. Tre takfall (mot syd, ost och norr) är täckta med kopparplåtar, de andra taken är belagda med taktegel.  
  3. Kött och animalier som mjölk, ost, smör och ägg var förbjudna och endast fisk och vegetabilier tillåtna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av ost

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ost.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ost" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ost förekommer det i genomsnitt ca. 6600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ost

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar ost. Här kommer de tio första.


Mer information om ost

Andra sätt att lära sig mer kring vad ost betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ost är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ost

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ost i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 4
  • Ordets poäng i Betapet: 4
  • Ordets poäng i WordFeud: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ost synonymt med både öst och öster, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.