Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till oskälig

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till oskälig.Vad betyder oskälig

Sett till sina synonymer betyder oskälig ungefär orimlig, men är även synonymt med exempelvis "hutlös". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till oskälig. Vår databas innehåller även tre böjningar av oskälig, en exempelmeningar på hur ordet oskälig kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av oskälig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet oskälig.


Exempelmeningar för oskälig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet oskälig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Nu kräver IVO, Inspektionen för vård och omsorg, att kommunen ska betala över 650 000 kronor i straffavgift för oskälig väntetid.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av oskälig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet oskälig.


Närmeord till oskälig

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar oskälig.


Mer information om oskälig

Andra sätt att lära sig mer kring vad oskälig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av oskälig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om oskälig

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för oskälig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är oskälig synonymt med både orimlig och hutlös, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.