Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till osäkra

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till osäkra.Vad betyder osäkra

Sett till sina synonymer betyder osäkra ungefär diffusa, men är även synonymt med exempelvis "spänna hanen på". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till osäkra. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet osäkra kan användas i en mening.


Exempelmeningar för osäkra

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet osäkra kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det finns osäkra indikationer på att vittrut skulle ha häckat på skär i Kvarken i början av 1900-talet.  
 2. Vi tog det säkra före det osäkra och skickade dit styrkor för att kontrollera om det verkligen brinner.  
 3. Skildringarna är därför oftast intressanta och nyorienterande men inte sällan osäkra till sina resultat.  
 4. De här personerna är i dag osäkra på om de får behålla sina jobb eller inte, tillade USA-korrespondenten.  
 5. Med anledning av dessa formers osäkra giltighet, följer denna artikel framställningen hos Turner och Rose.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om osäkra

Andra sätt att lära sig mer kring vad osäkra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av osäkra är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om osäkra

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för osäkra i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 12


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är osäkra synonymt med både diffusa och spänna hanen på, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.