Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till orsak

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till orsak.


Vad betyder orsak

Sett till sina synonymer betyder orsak ungefär anledning eller skäl, men är även synonymt med exempelvis "argument" och "föremål för". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till orsak. Vår databas innehåller även sju böjningar av orsak, fem exempelmeningar på hur ordet orsak kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av orsak

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet orsak.


Exempelmeningar för orsak

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet orsak kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Domstolen ansåg att ett mord för en så ringa orsak inte kunde accepteras och dömde Anders till döden.  
 2. Under ett befälsmöte på Laaland samma dag uteblev Vosbein, och angav sjukdom som orsak till frånvaron.  
 3. Ingen av parterna har officiellt pekat ut en specifik fråga som orsak till att det inte gick att enas.  
 4. Stormen Florence har nedgarderats till orkan-varning 1 men fortfarande kan orkanen orsak mycket skada.  
 5. Att det finnes en absolut substans, Gud, anser han bevisat genom att världen måste ha en högsta orsak.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av orsak

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet orsak.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "orsak" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet orsak förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till orsak

I vår databas över ord finns 15 ord som innehåller eller liknar orsak. Här kommer de tio första.


Mer information om orsak

Andra sätt att lära sig mer kring vad orsak betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av orsak är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om orsak

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för orsak i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är orsak synonymt med både anledning och skäl, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.