Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till omöjliggöra

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till omöjliggöra.Vad betyder omöjliggöra

Sett till sina synonymer betyder omöjliggöra ungefär hindra, men är även synonymt med exempelvis "förhindra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till omöjliggöra. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet omöjliggöra kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för omöjliggöra

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet omöjliggöra kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det skulle omöjliggöra för vissa människor att resa vilket vi inte tycker är okej, säger Vedran Susic, direktör för Kroatiska turistrådet.  
 2. ”Fifas förslag skulle omöjliggöra att lägga en vettig ligasäsong, och om man skulle lägga VM vartannat år är steget kort till risken att Uefa vill lägga EM saxat vartannat år med.  
 3. Orlando har tagit emot tusentals migranter och utmanat inrikesminister Salvinis så kallade säkerhetsdekret som ska omöjliggöra för migranter att komma till Italien med båtarna över havet.  
 4. Häftiga snöfall kan förstöra elledningar, telefonförbindelser och omöjliggöra biltrafik genom att tjocka snötäcken täcker vägbanan, packad snö orsakar halka eller snöfall försvårar sikten.  
 5. Tunnlarna mot Circular Quay kunde anläggas nära ytan eller på djupet, båda med olika för- och nackdelar, bland annat att djupa tunnlar skulle omöjliggöra en anslutning till en bro över hamnen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av omöjliggöra

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet omöjliggöra.Mer information om omöjliggöra

Andra sätt att lära sig mer kring vad omöjliggöra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av omöjliggöra är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om omöjliggöra

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för omöjliggöra i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 29
 • Ordets poäng i Betapet: 30
 • Ordets poäng i WordFeud: 29

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är omöjliggöra synonymt med både hindra och förhindra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.