Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till omedveten

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till omedveten.


Vad betyder omedveten

Sett till sina synonymer betyder omedveten ungefär aningslös eller godtrogen, men är även synonymt med exempelvis "infantil" och "instinktiv". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till omedveten. Vår databas innehåller även tre böjningar av omedveten, fem exempelmeningar på hur ordet omedveten kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av omedveten

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet omedveten.


Exempelmeningar för omedveten

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet omedveten kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Uppmärksamheten kring honom var Karl XII inte omedveten om, men tycktes inte fästa sig mycket vid det.  
 2. Under det andra mötet våldtar Bjurman henne brutalt, omedveten om att Salander filmar allting med dold kamera.  
 3. Även om regeringen var omedveten om Hebes last orsakade Royal Navys vägran till genomsökning av skeppet misstankar och rykten.  
 4. Men på åtalspunkten som rör att kvinnan ska ha varit medvetslös och omedveten om övergreppen, var det 11 av 12 som ville frikänna Bill Cosby.  
 5. När spelet börjar har Naija förlorat nästan alla sina minnen, och är omedveten om världen utanför sitt hem eftersom hon "lever som en enkel varelse".  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av omedveten

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet omedveten.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "omedveten" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet omedveten förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till omedveten

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar omedveten.


Mer information om omedveten

Andra sätt att lära sig mer kring vad omedveten betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av omedveten är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om omedveten

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för omedveten i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är omedveten synonymt med både aningslös och godtrogen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.