Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till omdirigera

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till omdirigera.


Vad betyder omdirigera

Sett till sina synonymer betyder omdirigera ungefär ändra riktning, men är även synonymt med exempelvis "avleda". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till omdirigera. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet omdirigera kan användas i en mening.


Exempelmeningar för omdirigera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet omdirigera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Sverige skulle kunna hjälpta till att omdirigera biståndet så att det inte går statliga organisationer från EU. .  
 2. Sverige skulle kunna hjälpta till att omdirigera biståndet så att det inte går statliga organisationer från EU. .  
 3. Det mest omedelbara som jag och mina kollegor ska titta på är hur vi kan omdirigera de här vaccinen till andra länder.  
 4. Det mest omedelbara som jag och mina kollegor ska titta på är hur vi kan omdirigera de här vaccinen till andra länder.  
 5. Genom att omdirigera planet visar man för hans anhängare att det är kostsamt och till och med poänglöst att komma ut och stötta honom.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till omdirigera

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar omdirigera.


Mer information om omdirigera

Andra sätt att lära sig mer kring vad omdirigera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av omdirigera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om omdirigera

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för omdirigera i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är omdirigera synonymt med både ändra riktning och avleda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.