Logotyp för Synonymer.nu.
 

Vad betyder oklokt

Vi saknar tyvärr synonymer till ordet oklokt i vår databas, däremot innehåller vår databas en exempelmeningar på hur ordet oklokt kan användas i en mening samt en engelsk översättning.Exempelmeningar för oklokt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet oklokt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. I rapporten står bland annat att Balls uppförande ”orsakat allvarlig och bestående skada i många mäns liv” och att ”kyrkans högsta nivåer stödde honom oklokt nog i många år”, enligt AP.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av oklokt

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet oklokt.


Närmeord till oklokt

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar oklokt.


Mer information om oklokt

Andra sätt att lära sig mer kring vad oklokt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av oklokt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om oklokt

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för oklokt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 13


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.