Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ofin

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till ofin.Vad betyder ofin

Sett till sina synonymer betyder ofin ungefär ohyfsad, men är även synonymt med exempelvis "grov". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ofin. Vår databas innehåller även tre böjningar av ofin, en exempelmeningar på hur ordet ofin kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ofin

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ofin.


Exempelmeningar för ofin

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ofin kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Larsson var även med och assisterade till Marco Kaspers 4-0-mål i powerplay, ofin mot sina österrikiska landsmän, innan han gjorde sitt andra mål för kvällen med att sätta 5-1.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ofin" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ofin förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ofin

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar ofin.


Mer information om ofin

Andra sätt att lära sig mer kring vad ofin betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ofin är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ofin

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ofin i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ofin synonymt med både ohyfsad och grov, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.