Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ode

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till ode.Vad betyder ode

Sett till sina synonymer betyder ode ungefär högtidlig dikt eller hyllningsdikt, men är även synonymt med exempelvis "kväde". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ode. Vår databas innehåller även sju böjningar av ode samt en engelsk översättning.


Böjningar av ode

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ode.


Engelsk översättning av ode

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ode.Närmeord till ode

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar ode.


Mer information om ode

Andra sätt att lära sig mer kring vad ode betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ode är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ode

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 1

Grundpoäng för ode i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 4
  • Ordets poäng i Betapet: 5
  • Ordets poäng i WordFeud: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ode synonymt med både högtidlig dikt och hyllningsdikt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.