Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till obehindrad

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till obehindrad.


Vad betyder obehindrad

Sett till sina synonymer betyder obehindrad ungefär fri, men är även synonymt med exempelvis "oförhindrad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till obehindrad. Vår databas innehåller även två böjningar av obehindrad samt två exempelmeningar på hur ordet obehindrad kan användas i en mening.


Böjningar av obehindrad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet obehindrad.


Exempelmeningar för obehindrad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet obehindrad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. August II kunde obehindrad dra sig tillbaka till Kraków för att få förstärkningar och sedan bege sig genom östra delen av Polen till Sandomierz.  
  2. Den dagen höll Huxley det första mötet i det som kom att bli den inflytelserika X Club som tillägnades "vetenskapen, ren och fri, obehindrad av religiösa dogmer".  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till obehindrad

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar obehindrad.


Mer information om obehindrad

Andra sätt att lära sig mer kring vad obehindrad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av obehindrad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om obehindrad

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för obehindrad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är obehindrad synonymt med både fri och oförhindrad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.