Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till oasis

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till oasis fördelade på två ordgrupper.Vad betyder oasis

Bokband: Oasis är ett bokbandsskinn som i huvudsak används till finare bokband, tillverkas av skin från afrikansk vildget och garvas med sumak.

Den vanligaste betydelsen när ordet oasis kommer på tal är dock att man menar det brittiska popbandet Oasis, som bildades av Liam Gallagher under början av 90-talet.


Sett till sina synonymer betyder oasis ungefär bokbandsmaterial, men är även synonymt med exempelvis "bokbandsskinn". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till oasis. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet oasis kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för oasis

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet oasis kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Dessa tillverkas genom att man skär upp tjocka bitar av oasis, ungefär två decimeter långa, och sedan trär dem runt ändan på boken.
  2. Viktor lyfte upp och inspekterade boken, det oasis som hade använts för att binda boken var oerhört vackert och skinnets fåror trädde fram likt ansiktet av en gammal man.
  3. Någonting som dock är uppenbart är att Liam Gallagher inte vill någonting annat än att återförena bandet Oasis med sin bror Noel Gallagher.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av oasis

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet oasis.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "oasis" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet oasis förekommer det i genomsnitt ca. 9900 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om oasis

Andra sätt att lära sig mer kring vad oasis betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av oasis är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om oasis

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för oasis i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är oasis synonymt med både bokbandsmaterial och bokbandsskinn, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.