Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till nyans

Här nedanför hittar du samtliga sexton synonymer till nyans.Vad betyder nyans

Sett till sina synonymer betyder nyans ungefär ton eller färgton, men är även synonymt med exempelvis "touche" och "skiftning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till nyans. Vår databas innehåller även sex böjningar av nyans, fem exempelmeningar på hur ordet nyans kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av nyans

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet nyans.


Exempelmeningar för nyans

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet nyans kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Miljöorganisationer misstänker att utsläpp från en närliggande räkindustri ligger bakom vattnets nya nyans.  
 2. Men det är vanligt att diamanter ofta har någon nyans såsom tex blåa, röda, rosa eller violetta färgnyanser.  
 3. Hon skall ha haft en blek hy, rosiga kinder, ljust, tjockt hår med en guldröd nyans, nätta drag och ett ovalt ansikte.  
 4. Ovansidan av vinge och stjärt är mörk men stjärt- och vingpennor har tydliga vita bräm vilket ger dem, som helhet, en ljusare grå nyans.  
 5. Skroven går i en ljusbrun nyans med skuggningar i för och akter för att ge en djupkänsla, dekor och ankare är framhävda med rött och kanonerna med grönt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av nyans

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet nyans.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "nyans" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet nyans förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till nyans

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar nyans.


Mer information om nyans

Andra sätt att lära sig mer kring vad nyans betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av nyans är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om nyans

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för nyans i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är nyans synonymt med både ton och färgton, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.