Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till nedstämd

Här nedanför hittar du samtliga tjugotre synonymer till nedstämd fördelade på två ordgrupper.Vad betyder nedstämd

Sett till sina synonymer betyder nedstämd ungefär låg eller deppig, men är även synonymt med exempelvis "deprimerad" och "ur gängorna". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till nedstämd. Vår databas innehåller även tre motsatsord, tre böjningar av nedstämd, fem exempelmeningar på hur ordet nedstämd kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av nedstämd

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet nedstämd.


Motsatsord till nedstämd

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till nedstämd.

upprymd, glad, hänfördExempelmeningar för nedstämd

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet nedstämd kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. FN-chefen såg trött och nedstämd ut när han under en mycket kort pressträff meddelade att förhandlingarna misslyckats.  
 2. Som ett resultat av att väldigt mycket substanser frisatts i hjärnan kan man bli låg, nedstämd och till och med självmordsbenägen.  
 3. Singeln mötte positiva recensioner från kritiker, som beskrev den som "en vacker nedstämd ballad" och "frodig, folklig och organisk".  
 4. Stenbock började bli nedstämd och lynnig av motgångarna, grälade med fästningskommendanten Zacharias Wolf och låste ofta in sig på sin kammare.  
 5. Inför Imlay framställer sig Wollstonecraft som nedstämd på grund av tvivel, medan hon inför resten av världen skildrar sig som den som övervinner alla dessa farhågor.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av nedstämd

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet nedstämd.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "nedstämd" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet nedstämd förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till nedstämd

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar nedstämd.


Mer information om nedstämd

Andra sätt att lära sig mer kring vad nedstämd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av nedstämd är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om nedstämd

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för nedstämd i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är nedstämd synonymt med både låg och deppig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är upprymd en antonym till nedstämd.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.