Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till nedskrivning

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till nedskrivning.


Vad betyder nedskrivning

Sett till sin synonym betyder nedskrivning ungefär devalvering, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till nedskrivning. Vår databas innehåller även sju böjningar av nedskrivning, två exempelmeningar på hur ordet nedskrivning kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av nedskrivning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet nedskrivning.


Exempelmeningar för nedskrivning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet nedskrivning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Förra veckan gjorde bolaget en nedskrivning på 19,8 miljarder kronor för tillgångar i flera länder, som belastar resultatet.  
  2. Exempel på uppskattningar som inte utgör affärshändelser är beräkning av årets avskrivning, nedskrivning av en gammal osäker kundfordran eller uppskattning av ett åtagande från en stämning.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av nedskrivning

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet nedskrivning.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "nedskrivning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet nedskrivning förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till nedskrivning

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar nedskrivning.


Mer information om nedskrivning

Andra sätt att lära sig mer kring vad nedskrivning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av nedskrivning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om nedskrivning

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för nedskrivning i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är devalvering synonymt med nedskrivning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.