Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till nedsatthet

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till nedsatthet.Vad betyder nedsatthet

Sett till sina synonymer betyder nedsatthet ungefär att vara försämrad, men är även synonymt med exempelvis "att vara försvagad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till nedsatthet. Vår databas innehåller även en exempelmeningar på hur ordet nedsatthet kan användas i en mening.


Exempelmeningar för nedsatthet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet nedsatthet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Rampspelare och kastare med hög grad av nedsatthet i armfunktion har även rätt till att använda sig av en assistent.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om nedsatthet

Andra sätt att lära sig mer kring vad nedsatthet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av nedsatthet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om nedsatthet

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för nedsatthet i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är nedsatthet synonymt med både att vara försämrad och att vara försvagad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.