Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till nedsatt hörsel

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till nedsatt hörsel.


Vad betyder nedsatt hörsel

Sett till sin synonym betyder nedsatt hörsel ungefär dövhet, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till nedsatt hörsel. Vår databas innehåller även information kring ordets popularitet på internet.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "nedsatt hörsel" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen nedsatt hörsel förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på frasen per månad på internet.


Mer information om nedsatt hörsel

Andra sätt att lära sig mer kring vad nedsatt hörsel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av nedsatt hörsel är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om nedsatt hörsel

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dövhet synonymt med nedsatt hörsel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.