Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till nazist

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till nazist.


Vad betyder nazist

Sett till sin synonym betyder nazist ungefär fascist, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till nazist. Vår databas innehåller även sju böjningar av nazist, fem exempelmeningar på hur ordet nazist kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av nazist

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet nazist.


Exempelmeningar för nazist

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet nazist kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Året därpå dömdes en annan nazist till 10 års fängelse för att ha planerat terrorattentat mot muslimer.  
 2. 2013 mördades en 82-årig muslimsk man av en nazist som även försökte utföra bombattentat mot flera moskéer.  
 3. När det tycktes ha lugnat ned sig körde en 20-årig nazist på flera människor på en gata, som skulle ha varit avspärrad.  
 4. För att kompensera för sin impopularitet blev Ribbentrop fanatisk nazist och gav tydliga uttryck för stark antisemitism.  
 5. Mannen har bott i New York efter kriget och har ljugit om sitt förflutna som nazist, skriver Vita huset i ett pressuttalande.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av nazist

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet nazist.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "nazist" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet nazist förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till nazist

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar nazist.


Mer information om nazist

Andra sätt att lära sig mer kring vad nazist betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av nazist är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om nazist

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för nazist i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fascist synonymt med nazist, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.