Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till mygga

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till mygga.Vad betyder mygga

Sett till sina synonymer betyder mygga ungefär minimikrofon, men är även synonymt med exempelvis "knott". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till mygga. Vår databas innehåller även sju böjningar av mygga, en exempelmeningar på hur ordet mygga kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av mygga

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet mygga.


Exempelmeningar för mygga

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet mygga kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. För myggor och fästingar kan det också vara effektivt att tex ha täckande kläder på sig eller bära myggnät så att risken för bett och stick från mygga eller fästning minimeras.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av mygga

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet mygga.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "mygga" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet mygga förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till mygga

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar mygga.


Mer information om mygga

Andra sätt att lära sig mer kring vad mygga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av mygga är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om mygga

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för mygga i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är mygga synonymt med både minimikrofon och knott, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.