Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till motståndare

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till motståndare.


Vad betyder motståndare

Sett till sina synonymer betyder motståndare ungefär antagonist eller konkurrent, men är även synonymt med exempelvis "motspelare" och "fiende". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till motståndare. Vår databas innehåller även fem böjningar av motståndare, fem exempelmeningar på hur ordet motståndare kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av motståndare

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet motståndare.


Exempelmeningar för motståndare

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet motståndare kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vissa år har han inte ens haft en motståndare i valet och således vunnit med 100 procent av rösterna.  
 2. Det gjorde att regering och parlament kontrollerades av två olika läger som är politiska motståndare.  
 3. Hon hade ingen republikansk motståndare i kampen om platsen i representanthuset i Michigandistriktet.  
 4. Många företrädare är generellt och på religiös grund motståndare till samkönade äktenskap och aborter.  
 5. Hon var mycket skicklig, bättre än många manliga spelare, och besegrade de flesta av sina motståndare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av motståndare

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet motståndare.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "motståndare" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet motståndare förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till motståndare

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar motståndare.


Mer information om motståndare

Andra sätt att lära sig mer kring vad motståndare betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av motståndare är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om motståndare

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för motståndare i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är motståndare synonymt med både antagonist och konkurrent, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.