Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till motstående

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till motstående.


Vad betyder motstående

Sett till sina synonymer betyder motstående ungefär belägen mitt emot eller mitt emot, men är även synonymt med exempelvis "motliggande" och "motsatt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till motstående. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet motstående kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för motstående

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet motstående kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Över den motstående dörren sitter en dedikationsinskrift som nämner kardinal Paolucci och årtalet 1658:.  
 2. På korsningens motstående sida ligger kvarteret Oxhuvudet (Centrumhuset) som fastställdes ännu tidigare.  
 3. Den sida av månen som är vänd mot jorden kallas månens framsida och den motstående sidan kallas månens baksida.  
 4. Det finns motstående intressen mellan att å ena sidan bygga en kompakt modern stad och å andra sidan att kunna frakta stora saker.  
 5. Det finns ingen motsvarande ring i den motstående riktningen, troligen för att jetten går mot en region av ISM med lägre densitet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av motstående

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet motstående.


Mer information om motstående

Andra sätt att lära sig mer kring vad motstående betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av motstående är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om motstående

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för motstående i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är motstående synonymt med både belägen mitt emot och mitt emot, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.