Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till motspelare

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till motspelare.


Vad betyder motspelare

Sett till sin synonym betyder motspelare ungefär motståndare, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till motspelare. Vår databas innehåller även fem böjningar av motspelare, två exempelmeningar på hur ordet motspelare kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av motspelare

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet motspelare.


Exempelmeningar för motspelare

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet motspelare kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Under inspelningen hade Monroe en utomäktenskaplig affär med sin motspelare Yves Montand, vilket rapporterades i pressen och också användes i filmens publicitetskampanj.  
  2. Det är svårt att prestera på en rink tillsammans när man inte tycker om varandra och det känns som att ens medspelare är motspelare, sade hon för ett år sedan till SVT Sport.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av motspelare

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet motspelare.


Mer information om motspelare

Andra sätt att lära sig mer kring vad motspelare betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av motspelare är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om motspelare

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för motspelare i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är motståndare synonymt med motspelare, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.