Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till motiv

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till motiv.


Vad betyder motiv

Sett till sina synonymer betyder motiv ungefär syfte eller avsikt, men är även synonymt med exempelvis "anledning" och "skäl". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till motiv. Vår databas innehåller även fem böjningar av motiv, fem exempelmeningar på hur ordet motiv kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av motiv

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet motiv.


Exempelmeningar för motiv

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet motiv kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Detta innebär att Cecil hade ett starkt motiv att förhindra ett äktenskap mellan Dudley och Elisabet.  
 2. Där var det i synnerhet sådana med antisemitiska motiv som hade ökat med 37 procent, skriver Reuters.  
 3. Det är omöjligt att förklara deras gärningar rationellt, det vill säga att de hade egoistiska motiv..  
 4. Än så länge finns inget motiv till attacken och mannen ska inte vara bekant med offren sedan tidigare.  
 5. Inte heller inom den muslimska minoriteten är det enkelt att hitta något klart motiv, menar forskaren.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av motiv

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet motiv.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "motiv" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet motiv förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till motiv

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar motiv.


Mer information om motiv

Andra sätt att lära sig mer kring vad motiv betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av motiv är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om motiv

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för motiv i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är motiv synonymt med både syfte och avsikt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.