Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till montering

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till montering.


Vad betyder montering

Sett till sina synonymer betyder montering ungefär beslag eller hopsättning, men är även synonymt med exempelvis "infattning" och "inramning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till montering. Vår databas innehåller även sju böjningar av montering, fem exempelmeningar på hur ordet montering kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av montering

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet montering.


Exempelmeningar för montering

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet montering kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Eriksons Mekaniska Verkstad, sedermera AB Mekanikus, och arbetade där med montering av bensin- och oljekök.  
 2. Vissa arbeten överflyttades till Haldex, såsom montering av kassaregistrenas komponenter, och försäljningen gick bra.  
 3. Men det är svårt att säga hur länge vi kan hålla på, säger Peter Magnusson platschef för montering och logistik på Scania i Oskarshamn.  
 4. En ny anläggning uppfördes i Ekobacken i Gustavsberg men där sker enbart vattenskärning samt montering och logistik ingen keramisk tillverkning.  
 5. Produktionen på Scaniafabriken i Oskarshamn är planerad att dra igång på tisdag nästa vecka men osäkerheten är stor, enligt Peter Magnusson, platschef för montering och logistik.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "montering" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet montering förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till montering

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar montering.


Mer information om montering

Andra sätt att lära sig mer kring vad montering betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av montering är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om montering

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för montering i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är montering synonymt med både beslag och hopsättning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.