Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till modest

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till modest.Vad betyder modest

Sett till sina synonymer betyder modest ungefär blyg eller blygsam, men är även synonymt med exempelvis "ringa" och "anspråkslös". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till modest. Vår databas innehåller även två böjningar av modest, fem exempelmeningar på hur ordet modest kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av modest

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet modest.


Exempelmeningar för modest

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet modest kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Efter en helg med massor av problem låg Andersson på en modest 14:e plats efter årets första SM-deltävling.  
 2. Han sade vidare att en mer modest inflationsutveckling ger möjlighet för Fed att vara ”tålmodiga” med ytterligare räntehöjningar.  
 3. Det gäller påståendet att Jesus var en ”vis man” (sofos anēr) som kan synas vara en alltför modest benämning på honom om det skrivits av en kristen.  
 4. Hans recept markerar övergången från medeltidens kokkonst till en ny teknik som förespråkar lättare rätter och en mer modest användning av bakelser och pajer.  
 5. Usain Bolt är ganska modest och tror att han i alla fall skulle sprungit under 9,50 (hans världsrekord från 2009 lyder på 9,58) i de nya superskorna och han gillar inte utvecklingen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av modest

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet modest.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "modest" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet modest förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till modest

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar modest.


Mer information om modest

Andra sätt att lära sig mer kring vad modest betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av modest är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om modest

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för modest i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är modest synonymt med både blyg och blygsam, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.