Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till mödan

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till mödan.


Vad betyder mödan

Sett till sin synonym betyder mödan ungefär ansträngningen, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till mödan. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet mödan kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för mödan

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet mödan kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Spansk skogssnigel går även att äta, men detta kräver att den sköljs, rensas och kokas så grundligt att det i de allra flesta sammanhang inte är mödan värt.  
  2. Många chockades av fartygets öde, då det trots mödan som lagts på att åstadkomma ett säkert och som gjorts gällande så gott som osänkbart fartyg, ändå hade förlist.  
  3. Rapparen Ludacris, som medverkar i flera av Fast and Furious-filmerna, delade polisens fortkörningsvarning på Instagram och fick en halv miljon likes som lön för mödan.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "mödan" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet mödan förekommer det i genomsnitt ca. 30 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är modän


Närmeord till mödan

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar mödan.


Mer information om mödan

Andra sätt att lära sig mer kring vad mödan betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av mödan är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om mödan

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för mödan i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ansträngningen synonymt med mödan, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.