Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till metabolism

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till metabolism.


Vad betyder metabolism

Sett till sin synonym betyder metabolism ungefär ämnesomsättning, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till metabolism. Vår databas innehåller även tre böjningar av metabolism, fem exempelmeningar på hur ordet metabolism kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av metabolism

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet metabolism.


Exempelmeningar för metabolism

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet metabolism kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Ett flertal biokemiska processer med koppling till metabolism varierar beroende på dessa inre klockor.  
 2. Det ger en re-modellering och nedbrytning av bakteriens cellvägg och dess metabolism blir långsammare.  
 3. På grund av deras långsamma metabolism kan stora komodovaraner överleva på så lite som 12 måltider per år.  
 4. Mycomembranet har även koll på sin egen metabolism och ändrar cellväggen i respons på hur omgivningen ser ut.  
 5. Med andra ord påverkar dygnsrytmen en organisms metabolism, och olika metabola skeenden påverkar i sin tur dygsnrytmen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "metabolism" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet metabolism förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till metabolism

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar metabolism.


Mer information om metabolism

Andra sätt att lära sig mer kring vad metabolism betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av metabolism är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om metabolism

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för metabolism i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ämnesomsättning synonymt med metabolism, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.