Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till medvetande

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till medvetande.Vad betyder medvetande

Sett till sina synonymer betyder medvetande ungefär erfarenhet eller insikt, men är även synonymt med exempelvis "kännedom" och "kunskap". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till medvetande. Vår databas innehåller även sju böjningar av medvetande, fem exempelmeningar på hur ordet medvetande kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av medvetande

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet medvetande.


Exempelmeningar för medvetande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet medvetande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den starka AI:ns mål är å andra sidan att utveckla en dator med ett medvetande som liknar människors.  
 2. Efter detta överför han sitt medvetande till Wired och dör ett par dagar senare i den fysiska världen.  
 3. Rosenqvist var vid medvetande hela tiden och fördes till ett närliggande lokalt sjukhus för undersökning.  
 4. Förespråkarna av medvetande hos djur använder likheten mellan människor och många andra djur som argument.  
 5. Mannen fördes med ambulans till sjukhus, men ska ha varit vid medvetande och har kunnat förhöras av polis.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av medvetande

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet medvetande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "medvetande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet medvetande förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till medvetande

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar medvetande.


Mer information om medvetande

Andra sätt att lära sig mer kring vad medvetande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av medvetande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om medvetande

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för medvetande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är medvetande synonymt med både erfarenhet och insikt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.