Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till med tanke på

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till med tanke på.


Vad betyder med tanke på

Sett till sina synonymer betyder med tanke på ungefär för eller i betraktande av, men är även synonymt med exempelvis "med hänsyn till" och "med...för ögonen". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till med tanke på. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet med tanke på kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för med tanke på

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet med tanke på kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Detta är osannolikt med tanke på att det var Owen som skrev en utförlig uppsats om London-exemplaret.  
  2. Alla dessa försök baserades med tanke på Richardsons misslyckanden på förenklade matematiska modeller.  
  3. Bristen på utrustning var så mycket kännbarare med tanke på att det var ett vinterfälttåg som förestod.  
  4. Oavsett kommer vi vara väldigt nöjda med varenda medalj vi tar med tanke på förutsättningarna som varit.  
  5. Många menar också att metoden också är bättre med tanke på den biologiska mångfalden och för rekreation.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "med tanke på" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen med tanke på förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på frasen per månad på internet.


Mer information om med tanke på

Andra sätt att lära sig mer kring vad med tanke på betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av med tanke på är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om med tanke på

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är med tanke på synonymt med både för och i betraktande av, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.